De Beste Gaming Headsets
Een evaluatie van open en gesloten gamingheadsets

Een evaluatie van open en gesloten gamingheadsets

Geplaatst door 15-07-2022 14:42 door Rianne Wesselink

Headsets zijn een van de belangrijkste hulpmiddelen bij esports en gaming. Ze zorgen ervoor dat spelers de in-game en chat audio beter kunnen horen en dat ze zich zonder afleiding kunnen concentreren. Of je nu een professionele esports speler bent of een occasionele gamer, een headset van goede kwaliteit zal je spelervaring aanzienlijk verbeteren.

Bij gaming headsets zijn er twee hoofdtypen: met open achterkant en met gesloten achterkant. Hoewel beiden geluidskwaliteit en comfort bieden, zijn er enkele duidelijke verschillen tussen de twee. Om je te helpen beslissen welk type het beste voor je is, zullen we de voor- en nadelen van zowel open als gesloten gaming headsets bespreken.

Headsets met open achterkant zijn geweldig voor wie naar meerdere audiobronnen tegelijk moet luisteren, zoals praten in een Discord-gesprek terwijl hij een spel speelt. Deze headsets hebben grote oorschelpen met ventilatieopeningen die het geluid laten ontsnappen en binnenkomen, zodat je gemakkelijker je teamgenoten en de actie in het spel kunt horen. Ze bieden ook een veel opener en luchtiger geluidsbeeld dan gesloten headsets, waardoor het gemakkelijker is om geluidsbronnen aan te wijzen.

Het nadeel van headsets met een open achterkant is dat ze geluid lekken. Omdat de openingen geluid laten ontsnappen, is het moeilijk om je gesprekken privé te houden. Als je in een toernooi speelt of met meerdere mensen in dezelfde ruimte, is het waarschijnlijk dat anderen kunnen horen wat je zegt.

Gesloten headsets zijn ideaal voor wie zijn gesprekken en spelgeluiden privé wil houden. Omdat de oorschelpen volledig afgesloten zijn, blijft het geluid binnen de headset, zodat het niet weglekt. Deze headsets zorgen voor een meer gerichte en meeslepende geluidservaring, wat geweldig is voor degenen die zich op hun gaming moeten concentreren.

Het nadeel van gesloten headsets is dat ze doorgaans omvangrijker en zwaarder zijn dan open headsets. Ze bieden ook niet hetzelfde geluidsbeeld als open headsets, waardoor het moeilijker is geluidsbronnen te identificeren.

Uiteindelijk hangt het beste type gamingheadset af van je behoeften. Zit je vaak in toernooien of moet je gesprekken privé houden, dan is een gesloten headset een prima optie. Moet je meerdere geluidsbronnen kunnen horen, dan is een headset met open achterkant de beste keuze. Kies het type dat bij je behoeften past, en je zult zeker een geweldige spelervaring hebben.